Met deze 5 tips richt je een mooi kantoor in

Het inrichten van een mooi stijlvol en functioneel kantoor kan best wel lastig zijn. Of je een grote of kleine ruimte hebt, het blijft lastig. Vragen die u zich kan stellen zijn bijvoorbeeld: waar je die bureau en bureaustoelen neer? Waar je de eventuele kasten neer? Er zijn veel verschillende manieren om uw kantoorruimte zo optimaal mogelijk in te richten.

 Tip 1: Meer daglicht

Meer daglicht kan zorgen voor meer creativiteit en dit zorgt ervoor dat de werknemers meer efficiënt gaan werken. Bij gebrek aan daglicht ben je sneller moe, dit zorgt ervoor dat je minder goed kunt concentreren. Door optisch gebruik te maken van daglicht creëer je meer ruimte in je kantoor. Het is aan te raden om je bureaus voor de raam te plaatsen, je kantoor zal gelijk ruimer aanvoelen. Nu is er voldoende licht op je bureautafel. Probeer het eens!

Tip 2: Meer openheid in het kantoor

Vroeger waren kantoren opgedeeld in hokjes, maar tegenwoordig mag het opener en transparanter. Glas is een ideaal materiaal om de verschillende ruimtes in je kantoor te scheiden en tegelijkertijd de sfeer open te houden. Hoewel glas voor minder privacy kan zorgen, kan het je kantoor wel groter laten lijken. Door glazen wanden te plaatsen in plaats van dikkere wanden zorg je ook ervoor dat er meer licht binnen komt. Een open sfeer stimuleert ook meer overleg en interactie tussen de collega’s.

Tip 3: Verlichting

In deze blog hebben we het al gehad over hoe belangrijk natuurlijk licht is, en hoe het een heel belangrijk onderdeel in de moderne kantoorinrichting en het zorgen van efficiënt werken.

Denk niet alleen aan werkverlichting maar ook aan sfeerverlichting. In Nederland hebben we veel donkere dagen waardoor het belangrijk is om goede verlichting te hebben.

Niemand wil 8 uren onder een doffe licht zitten. Dus kies lampen die efficiënt en mooi zijn.

Tip 4: Het juiste meubilair kiezen

Hoe meer meubels en accessoire je in je kantoorruimte hebt hoe meer rommelig en klein het ruimte lijkt. Meer ruimte creëren in je kantoor? Dan is het aanbevolen om voor een grote witte tafel of een mooie houten tafel te kiezen. Dit zorgt voor optisch meer ruimte. Controleer eerst of het bureau in je ruimte past. Zorg er ook voor dat je je werkplek op een duurzame en ergonomisch inricht. Op onze website vind je een aantal opties voor ergonomische bureaus.

Heb je al een mooi groot bureau uitgezocht? Zet dus ook geen grote kast in je kantoor. Dit neemt veel onnodige ruimte in beslag. Probeer een andere oplossing te vinden die minder ruimte in beslag neemt om je spullen op te bergen.

Tip 5: Goede indeling

De indeling is het belangrijkste onderdeel bij effectief inrichting. De indeling bepaalt of je op kantoor productief kunt zijn of niet. Denk bijvoorbeeld aan grote bureaus die niet echt een prettig looproute naar het kopieerapparaat laten. Je moet overal doorheen lopen ​​voordat je ergens kunt komen. Dit werkt natuurlijk niet en daarom is het belangrijk dat je goed nadenkt over de inrichting van je kantoor.

Advies van één van onze collega’s? 

Of het nou gaat om één bureau of de gehele inrichting van een pand. Voor alle vragen hebben wij een gespecialiseerde service afdeling die op werkdagen via de telefoon of e-mail te bereiken zijn. 

Cindy van der Starre
[email protected]
085 080 1616