Hoe richt je een thuiswerkplek in?

Als je thuis gaat werken is het net als op kantoor heel belangrijk dat je een fijne werkplek hebt. Maar hoe richt je zo’n werkplek in en wat is belangrijk bij het inrichten van zo’n thuiswerkplek?

Kies een goede thuiswerkplek

Bij een goede thuiswerkplek is het belangrijk dat je op een rustige plek kan werken zonder afleiding. Dit kan bijvoorbeeld een aparte kamer zijn, maar niet iedereen heeft een aparte ruimte om een kantoor in te richten. Een andere optie is, om in de hoek van je kamer een goede thuiswerkplek in te richten wat niet te veel ruimte in beslag neemt, maar wel voldoet aan alle comfort.

Kies een goede bureau en bureaustoel

Een bureau moet groot genoeg zijn om aan te werken, minimaal 120 cm breed en 80 cm lang. Dit zorgt voor een goede werkhouding. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van je bureaustoel, een hoek van 90 graden tussen je onder- en bovenarm en ook een hoek van 90 graden tussen je onder- en bovenbenen.

Wij adviseren daarom ook een ergonomische bureaustoel waarbij de armleuning, rugleuning en hoogte van een bureaustoel allemaal verstelbaar zijn. Voorbeelden:

Ook is het handig om een verstelbare zit-sta bureau aan te schaffen. Om te voorkomen dat je teveel of alleen maar zit. Zo’n zit-sta bureau zorgt ervoor dat je zowel je zittend als staand kunt werken. Als je staat heeft de wervelkolom een betere houding ten opzichte van zittend. Enkele voorbeelden:

Plaatsing van een thuiswerkplek

Een bureau kan je thuis het beste op ongeveer drie meter van een raam plaatsen. Draai uw scherm zodat wanneer u ernaar kijkt, zodat het venster zich links of rechts van u bevindt. Als je met je rug naar een raam zit, valt het daglicht op je scherm en begint het te reflecteren. Als u voor een raam zit, kunt u verblind worden door zonlicht. Beide opties zorgen ervoor dat u last van uw ogen of hoofdpijn kunt krijgen.

Zorg voor voldoende licht

Zorg dat je thuiswerkplek op een lichtgevende plek staat. Hoe meer daglicht hoe beter! Daglicht heeft een positieve effect op je concentratie en zorgt voor meer productiviteit. Naast daglicht is een goede lamp natuurlijk ook belangrijk.

Hou je thuiswerkplek opgeruimd

Een opgeruimde kamer zorgt voor meer focus! Spullen die je niet dagelijks gebruikt kan je beter opbergen in kantoorkasten of bureaulades. Daarom is het ook belangrijk om goed na te denken aan opbergmogelijkheden. Deze kan je ook op onze website vinden. Probeer aan het einde van elke dag op te ruimen zodat je de volgende dag met een frisse hoofd kan beginnen.

Thuiswerkplek stijlvol inrichten

Heb je je ooit geërgerd aan de saaie kantoorinrichting? Bij thuiswerken heb je volledige controle over de decoratie in je huis. Bij je thuiswerkplek kan je de kamer op je eigen manier versieren. Hang bijvoorbeeld inspirerende foto’s aan de muur, maar zorg er ook voor dat het je niet afleidt. Richt je thuiskantoor in met mooie kamerplanten. Planten geven een gevoel van comfort, zuiveren de lucht en dragen bij aan een goede vochtopname. Door een prettige sfeer te creëren, maak je thuiswerken leuker en word je productiever.

Dus snel aan de slag met je thuiswerplek!

Advies van één van onze collega’s? 

Of het nou gaat om één bureau of de gehele inrichting van een pand. Voor alle vragen hebben wij een gespecialiseerde service afdeling die op werkdagen via de telefoon of e-mail te bereiken zijn. 

Cindy van der Starre
[email protected]
085 080 1616