Hoe kies ik een goede Zit Sta Bureau?

Het is tegenwoordig een hele opgave om een goede bureau of zit-sta bureau uit te kiezen. Er zijn echter grote verschillen in prijs en kwaliteit. Waar moet u op letten? Hieronder wat tips om de juiste keuze te maken.

A. Zit-sta werkplekken wat aan de ARBO wetgeving moet voldoen moeten een bereik in werkhoogte hebben van 65 tot en met 128 cm.

Op internet en ook bij ons vind je zit-sta bureaus die dit bereik niet hebben. Over het algemeen hebben goedkopere frames een kleiner bereik ( 65 – 119 cm).

Wil je een heel team voorzien van zit-sta bureau’s, ga dan voor wat wij noemen de NPR zit-sta bureau’s wat voldoet aan de ARBO wetgeving. Wil je een kleiner team voorzien, een bureau voor thuiswerken, of omwille het budget goedkopere zit-sta bureau’s, dan adviseren we het bereik tot 119 cm.

B. Zit-sta bureaus met een of twee motoren?

De wat voordeligere zit-sta bureaus hebben maar één motor. Waarom is dit goed om te weten? Met twee motoren is de belasting beter verdeeld over het oppervlak en blijft je tafel net iets beter in balans bij de hoogte en laagte instelling. Daarnaast is een bureautafel met twee motoren krachtiger.

C. Soort tafelblad, afmeting en dikte

Het type blad en de bladdikte is van invloed op de prijs. Wij adviseren voor een bureautafel altijd een bladdikte van 25 mm
Melamine blad is het meest toegankelijk blad wat wordt toegepast. Deze is een stuk goedkoper dan HPL (High Protect Laminate). Deze zijn qua gewicht geschikt voor zowel een bureautafel met een of met twee motoren.

D. Zelf monteren of voor laten monteren?

Al onze bureautafels worden standaard geleverd exclusief montage. Onze bureau’s hebben altijd een handige handleiding. Het zelf monteren van een bureau duur gemiddeld 30 minuten.

Voor een grotere aantal, adviseren we de montage door ons te laten doen. We kunnen dit voor gemonteerd aanleveren of op locatie voor je in elkaar zetten.

E. Enkele of meerdere gebruiker? Kies voor een model met memory functie 

Zet je de zit-sta bureaus in als flex werkplek, dan is het handig om te kiezen voor een type met memory functie. Daarvoor hebben we standaard memory switches maar ook draadloze switches wat bediend kan worden met je smartphone.

De handmatig slinger verstelbare bureaus hebben geen memory functie nodig.

F. Controleer of je alles hebt om een optimale bureauwerkplek in te richten.

Vergeet niet de bijbehorende accessoires. Scheidingswanden, ladeblok, kabelgoot, verlengsnoer, monitorarm of een bureaustoel!

G. Meer informatie nodig

Heeft u toch meer vragen over het inrichten van goede werkplekken? Wij geven gratis advies. Neem dan direct contact met ons via de Live-Chat.

Advies van één van onze collega’s? 

Of het nou gaat om één bureau of de gehele inrichting van een pand. Voor alle vragen hebben wij een gespecialiseerde service afdeling die op werkdagen via de telefoon of e-mail te bereiken zijn. 

Cindy van der Starre
[email protected]
085 080 1616