6 tips voor het voorkomen van RSI-klachten

Ook zo last van je gewrichten door het (thuis)werken? Hier volgen tips om dat te voorkomen:

  1. Overdag zijn we meestal inactief. We eten, rijden, werken en kijken tv terwijl we zitten. Dit zittende gedrag veroorzaakt gezondheidsrisico’s en kan worden voorkomen door een in hoogte verstelbaar bureau te gebruiken.
  2. Een schone en opgeruimde werkomgeving verhoogt de productiviteit. Door gebruik te maken van een kabeluitgang of een kabelgoot is de bedrading van uw computer eenvoudig op te bergen.
  3. Een in hoogte verstelbaar bureau is de perfecte aanvulling op uw gezonde levensstijl. Meer staan tijdens de werkdag verhoogt uw metabolisme, verhoogt de productiviteit, het energieniveau en vermindert het risico op ziekten zoals kanker en diabetes.
  4. Vergeet niet je positie te veranderen! Het veranderen van uw positie elke 30 minuten gedurende de werkdag, kan leiden tot een aanzienlijke vermindering van vermoeidheid en ongemak in de rug bij overgewicht / zwaarlijvige kantoormedewerkers, terwijl de arbeidsproductiviteit behouden blijft. Je volgende positie is de beste positie!
  5. Een gezonde werkomgeving verbetert de productiviteit. Het creëren van een gezonde werkomgeving hoeft niet moeilijk te zijn. Een paar voorbeelden om een gezonde kantooromgeving te creëren zijn: Een schoon en comfortabel kantoor, gezond eten gedurende de dag en het bevorderen van welzijn door te zitten / staan, bewegingsprogramma’s, enz. Overschakelen naar een sta-bureau kan u helpen minder te zitten en meer te bewegen tijdens het dag.
  6. Studies tonen aan dat het belangrijk is om heen en weer te schakelen tussen zitten en staan. Voor overwegend bureaugebaseerd werk raden experts aan dat uw zit-sta-verhouding moet beginnen bij 15 minuten per uur en te stijgen tot 30 minuten per uur van de 8-urige werkdag. Als u lange tijd in dezelfde zittende positie blijft, vertraagt uw bloedstroom en kunt u zich moe gaan voelen. Bovendien kunnen de spieren in uw nek, schouders en rug vermoeid raken. Beweging is de sleutel!”

Bent u inkoopmanager, HR of facilitaire manager? We zorgen dat uw meubilair volledig gebruiksklaar (thuis) gefaciliteerd wordt. Uw zorgen over wanneer alles geleverd, ingericht en gemonteerd dient te worden, nemen wij volledig van u over. Voor kleine als grote opdrachten passend binnen elk budget.

Bekijk hieronder de mogelijkheden. A-merk elektrische zit-sta bureaus al vanaf €499,-!

 

Advies van één van onze collega’s? 

Of het nou gaat om één bureau of de gehele inrichting van een pand. Voor alle vragen hebben wij een gespecialiseerde service afdeling die op werkdagen via de telefoon of e-mail te bereiken zijn. 

Cindy van der Starre
[email protected]
085 080 1616